EVENEMENT || Wij merken dat partijen in het veld begrijpen dat andere vormen van financiering nodig zijn voor de transformatie naar de juiste zorg op de juiste plek, maar dat het zonder instrumenten en handvatten, zoals goede voorbeelden, stappenplannen, factsheets en modelcontracten, lastig is om uit de groef te komen van ‘traditioneel’ contracteren en vaak nog erg veel tijd kost. Daarom duiken we dit najaar wopnieuw de diepte en actualiteit in rondom dit thema en organiseren de Vliegwielcoalitie, het NeLL en VitaValley gezamenlijk deze masterclass voor zorgaanbieders en zorgverzekeraars..

 

Structurele bekostiging van juiste zorg op de juiste plaats
Hoe te komen tot structurele bekostiging van digitale innovaties voor de juiste zorg op de juiste plaats? We focussen ons deze middag op de hardst te kraken noten. Het idee is immers dat als we deze noten kraken, structurele bekostiging ook voor andere, minder complexe toepassingen, mogelijk moet zijn. Denk aan telebegeleiding bij medische zorg, waarbij de huisarts of wijkverpleegkundige een rol heeft indien fysieke zorg nodig is. Of thuisdialyse waarbij hightech technologie thuis moet werken en er continue iemand bij de patiënt aanwezig moet zijn. Dit vraagt om goede afspraken over de bekostiging van de zorg die geleverd wordt vanuit de verschillende partijen. Maar welke mogelijkheden zijn er, hoe kies je tussen de verschillende financieringsmogelijkheden en – de belangrijkste vraag – hoe kom je tot financiële afspraken?

We beginnen de middag met een overzicht van beschikbare tools en middelen die helpen om contracteringsuitdagingen aan te pakken, waarbij de NZa en NVZ ook aanschuiven. Daarnaast vertellen de collega’s van CZ deze middag over hoe zij in de regio samenwerken aan Duurzame Coalities en hoe anderen hiervan kunnen leren. Het laatste gedeelte van de middag kun je meedoen aan een workshop over het maken van een maatschappelijke kosten-batenanalyse via de Social Return On Investment (SROI) methodiek of een workshop ‘Road to market’, die wordt gegeven door het NeLL. In deze workshop ga aan de slag met tips en tools om de vier belangrijkste knelpunten voor het opschalen van eHealth te slechten. We sluiten de middag af met een kleine borrel.
 

Aanmelden?
Meld je aan via: vliegwiel@patientenfederatie.nl, vermeld je naam en organisatie en in het onderwerp: aanmelding Masterclass 6 oktober.

  • Door wie:  Vliegwiel coalitie, NeLL en VitaValley
  • Datum:  donderdag 6 oktober
  • Tijd:  13.00 – 17:00
  • Voor wie:  zorgaanbieders en zorgverzekeraars
  • Locatie: Patiëntenfederatie, Orteliuslaan 871, Utrecht

Bekijk hier het volledige programma