Podcast | Beware of the next step

We kijken er allemaal halsreikend naar uit: transitie in zorg en welzijn. We willen van zorg naar gezondheid en van het ziekenhuis naar thuis. In échte dialoog met cliënten, patiënten en burgers… Maar hoelang zeggen we dat al? En schiet het nog een beetje op?

In deze podcast serie gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar in gesprek met vrijdenkers. Dat is nodig want soms zit het vast. En dan moet je losmaken wat vast zit. Maar pas op dat je niet te snel gaat! Luister nu naar beware of the next step: een podcast van VitaValley over transitie in zorg en welzijn.

Aflevering 4 | In gesprek met Sven de Langen

In de vierde aflevering gaat Maarten Ploeg, programmadirecteur 2diabeat, in gesprek met Sven de Langen, voormalig Wethouder van Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport in Rotterdam en heden Bestuurder bij PZC Dordrecht. 

Preventie vanuit het gemeentelijke perspectief, Sven de Langen is daarover gelijk duidelijk: dat is een ingewikkeld vraagstuk. Om echt te kunnen veranderen is meer aandacht voor preventie nodig. De Langen is openhartig en bespreekt een forse veranderopgave. In deze interessante podcast luister je naar het gesprek tussen Sven en Maarten. Zij nemen je mee in het denken, voelen en handelen vanuit gemeentelijk perspectief. Veel persoonlijke noten van Sven en de mooie vragen vanuit Maarten maken deze podcast het luisteren zeer de moeite waard!

Wil je weten wat er bij komt kijken bij het al dan niet inzetten preventie vanuit gemeentelijk perspectief ? Luister nu naar de vierde aflevering van de VitaValley podcast via Spotify en SoundCloud.

Aflevering 3 | In gesprek met SET-up deelnemers

In deze aflevering gaat Sanne Kok, programmamanager SET-up, in gesprek met Luuk van Schendel (innovatie adviseur Surplus), Merlijne Sonneveld (innovatiemanager Amaris Zorggroep) en Wilco Brouwers (IT Advisory Baker Tilly) over digitale dilemma’s bij de inzet van e-health.

De implementatie van e-health raakt allerlei bestaande ICT processen in een zorgorganisatie en moet daarnaast voldoen aan verschillende wet- en regelgeving. Toch blijft de technische borging in SET-projecten vaak nog onderbelicht. In deze podcast delen SET-up deelnemers waarom dit zo’n lastig onderwerp is, spreken we over de belangrijkste digitale dilemma’s en hoor je tips hoe je hier in de praktijk mee om kunt gaan.

Luister deze aflevering nu via Spotify en SoundCloud!

Aflevering 2 | In gesprek met Esther Talboom

In de tweede aflevering gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar in gesprek met innovatie expert Esther Talboom. Opgeleid als huisarts begon zij al vroeg in haar loopbaan met het implementeren van slimme zorginnovaties in haar huisartsenpraktijk.

Na een MBA en diverse leidinggevende functies versterkt zij nu innovaties als Chief Innovation Officer bij Unilabs Group. We gaan met haar in gesprek over wat haar drijft, over wat er nodig is en over het belang van struikelen en weer opstaan bij zorginnovaties.

Wil je weten wat er bij komt kijken om de complexe zorgsector in beweging te krijgen? Luister nu naar de tweede aflevering van de VitaValley podcast via Spotify en SoundCloud.

Aflevering 1 | In gesprek met Hans Vermaak

In de eerste aflevering gaan Maarten Ploeg en Pim Ketelaar in gesprek met veranderkundige Hans Vermaak. In 2015 publiceerde hij het bekroonde boek ‘Plezier beleven in taaie vraagstukken’.

Zo noemt hij dat, transities zijn taai. We sturen allemaal, maar niemand beslist. Dus wat kun je eigenlijk doen? Luister de eerste aflevering nu via Spotify en SoundCloud.

In deze podcast verwijzen Maarten, Pim en Hans naar verschillende bronnen. Wil je daar meer over weten? Klik hier voor de show notes.