Ons verhaal

VitaValley werd in 2004 opgericht als onafhankelijke netwerkorganisatie voor innovatie in de zorg. Sinds 2016 heeft VitaValley de status Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) verkregen. De afgelopen jaren zetten we in op een transitie van zorg naar gezondheid en als er toch zorg nodig is, dan zo veel mogelijk op de juiste plek.

Ontstaan van Stichting VitaValley

VitaValley werd in 2004 opgericht als onafhankelijke netwerkorganisatie voor innovatie in de zorg.Sinds 2004 realiseren wij innovaties met grote impact op het werk van zorgprofessionals en op de gezondheid van veel burgers.

VitaValley nam het initiatief voor nieuwe samenwerkingen (o.a. WeHelpen en Zorginnovatie.nl), richtte innovatieve start-ups op (o.a. Vital Health Software) en startte baanbrekende programma’s zoals Vitaal Thuis en 2diabeat.

Sinds 2016 heeft VitaValley de status Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) verkregen. De afgelopen jaren zetten we in op een transitie van zorg naar gezondheid en als er toch zorg nodig is, dan zo veel mogelijk op de juiste plek. Dit doen wij in programma’s als 2diabeat en SET-up. Het team van VitaValley bestaat uit sterk geëngageerde, ervaren bestuurders en programmamanagers met bewezen trackrecord.

Landgoed Zonneoord

VitaValley is de trotse bewoner van Landgoed Zonneoord. Hier was ooit een koloniehuis waar ‘bleekneusjes uit de grote stad’ konden aansterken. Tienduizenden kinderen werden er gevoed en opgevoed. Bij elkaar kwamen ze duizenden kilo’s aan. Wat een impact had hun verblijf van die paar weken.

Na verloop van tijd werd Zonneoord een kindertehuis. Opvoeden stond er nog steeds centraal. Maar de doelgroepen veranderden wel. Tot subsidies stopten. De nieuwe bewoner was een internationaal opererend softwarebedrijf. Ook dat bedrijf kende zo zijn impact.

Op dit moment is Landgoed Zonneoord een Kennis en Innovatie Campus voor een gezonde samenleving en zijn er diverse organisaties gevestigd die aan dat doel bijdragen. Kortom: het maken van positieve impact voor een gezonde samenleving staat nog altijd centraal op Landgoed Zonneoord.