Wil je als zorginstelling aan de slag met de vitaliteit van ouderen, bewoners meer laten bewegen, sociale interactie bevorderen en wil je daar graag nieuwe mogelijkheden voor inzetten? Kom dan 10 maart naar de startbijeenkomst. Deelnemers van de eerste  Learning Community Applied Gaming delen hier hun ervaringen met de inzet van bewegingsgames in hun zorginstelling. TNO presenteert de uitkomsten van het onderzoek. Tevens krijgt u uitleg over de werking van de Learning Community.

Zorginstellingen zijn sinds 2015 verplicht een beweegbeleid te voeren om hun bewoners meer te laten bewegen. Bewegen moet structureel onderdeel zijn van de geleverde zorg. Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen te weinig bewegen en dat vooral mensen in zorginstellingen te weinig bewegen. Als ouderen regelmatig bewegen leidt dit tot een hogere levensverwachting, tot beter blijven functioneren en een grotere kans om vitaal ouder te worden. De huidige ervaringen van de Learning Community laten zien dat de inzet van beweeggames leidt tot meer plezier bij het bewegen, een positieve houding ten opzichte van bewegen en in sommige gevallen tot langer en intensiever bewegen. Daarnaast blijken bewegingsgames tot meer sociaal contact onderling en tussen ouderen en zorgverleners te leiden.

Wilt u ook meedoen aan de tweede groep van de Learning Community, dan bent u van harte welkom bij de startbijeenkomst donderdag 10 maart in Ede. Bij deelname aan de Learning Community krijgt u direct toegang tot het online kennisplatform, waar alle ervaringen van de eerste groep zijn te vinden.

Dit event heeft reeds plaatsgevonden. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie: VitaValley, Zonneoordlaan 17, Ede
Tijd: 13.00 – 15.00 uur