Bedenk dé digitale oplossing voor zorg en ondersteuning thuis: dat is de uitdaging van de Connected Health Challenge. Drie vragen aan jurylid Guus van Montfort (ActiZ)

Een hartslag-app die automatisch hulp inschakelt, een online videoverbinding met de specialist, digitale medicatiebegeleiding: nooit eerder bood breedband zoveel mogelijkheden om een veilig en zelfstandig leven te ondersteunen. Daarom ondersteunt NLkabel de Connected Health Challenge, een initiatief van netwerkorganisatie VitaValley, UPC en Ziggo.

Connected Health Challenge
De Connected Health Challenge daagt ondernemers uit om dé digitale oplossing voor de zorg te bedenken. Een baanbrekend concept via breedband voor zorg en ondersteuning thuis. Voor het beste idee ligt € 20.000,- klaar om het concept te realiseren. Een deskundige vakjury beoordeelt de inzendingen.

Drie vragen aan Jurylid Guus van Montfort, bestuursvoorzitter van ActiZ:

De Connected Health Challenge: waarom?

‘Zo lang mogelijk veilig en zelfstandig blijven wonen – dat is de wens van steeds meer ouderen en patiënten. Zij willen de regie in eigen hand houden. En die wens staat voor ons centraal. De leden van ActiZ – ondernemers in de zorgverlening – willen hun woon- en zorgfaciliteiten daar optimaal op kunnen inrichten. Daarom moeten we samen op zoek naar nieuwe zorg-woonconcepten. Ik ga ervan uit dat de Connected Health Challenge daar een serieuze bijdrage kan leveren. Natuurlijk blijft professionele zorg altijd de basis: juist voor mensen die deze zorg nodig hebben, zijn dit soort initiatieven van groot belang.’

Lees verder op NLKabel.