Op 4 juli komen burgerinitiatieven samen om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Hoe kunnen we zulke initiatieven laten slagen? Deze bijeenkomst is het startsein van de nieuwe nationale samenwerking GROZ, waarvan VitaValley één van de initiatiefnemers is.

Eén van de ontwikkelingen die Nederland toekomstbehendig maakt zijn burgerinitiatieven in preventie en zorg. Regionale initiatieven door én voor burgers leiden tot innovatieve, lokaal gedragen oplossingen voor gezondheidsuitdagingen. Veelal werken gemeente, burgers, zorgaanbieders, ondernemers en lokale GGD hierin met elkaar samen.

Woensdag 4 juli staat in het teken van burgercoöperaties en vergelijkbare initiatieven voor een vitale samenleving. De nieuwe nationale samenwerking GROZ wordt hier afgetrapt. GROZ staat voor de kanteling van zorg. Binnen GROZ slaan burgers, zorgprofessionals, ondernemers, financiers en overheid de handen ineen voor een vitaal functionerende samenleving. De gezamenlijke belangen staan hier centraal. Alle partijen werken samen aan concrete complementaire oplossingen en een duidelijke ontwikkelagenda die Nederland gezond en toekomstbehendig maken.

De bijeenkomst is van 12:30 tot 17:00 uur in het NWO-gebouw (Laan van NOI 300, Den Haag).

Meld u hier aan!