3D-technologie (scannen, modelleren en printen) kent een bijzonder snelle ontwikkeling. Ook in de zorg worden steeds meer toepassingen zichtbaar. Om de volledige potentie hiervan te benutten willen we iedereen vragen mee te denken naar nieuwe mogelijkheden van 3D-technologie om de zorg te verbeteren.

VitaValley is o.a. met het Ministerie van Economische Zaken, TNO en Zorginnovatie.nl bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe challenge ‘3-D printen in de zorg’. Het ICT doorbraakproject MKB daagt MKB-ondernemers in de zorg, bouw en maakindustrie uit om met het beste idee te komen voor 3D-toepassing in de zorg. De winnaar ontvangt een geldbedrag om dit idee verder te realiseren. Maar samen met de partners halen we alles uit de kast om de top tien ideeën te implementeren.

Met partners uit de zorgsector, techniek en innovatie organiseren we een kick off om inspiratie op te doen, kennis te maken én te delen.  Na afloop van de challenge worden, samen met de ontwikkelings- en implementatiekracht van de partners, de ideeën verder uitgewerkt en waar mogelijk toegepast.

Een deskundige jury oordeelt op basis van enkele – nog verder uit te werken – criteria als originaliteit, toepasbaarheid en maatschappelijke impact. Willem Vermeend zal namens het ICT doorbraakproject in de jury zitting nemen.

Partners dragen bij aan de bijeenkomst en challenge door het leveren van inhoudelijke expertise, communicatie en financiële sponsoring. Daarnaast geven de partners ook opvolging aan de ideeën of innovaties die voortkomen uit de challenge. In ieder geval de winnaar, maar mogelijk komen ook andere inzendingen met potentie naar boven drijven.

De komende maanden wordt meer bekend over de challenge. Wilt u meer informatie of op de hoogte blijven? Ga dan naar www.zorginnovatie.nl/3d-challenge/ en vul uw gegevens in.