Conchita Hofstede – 44 jaar, getrouwd, moeder van 3 kinderen, woonachtig in Voorburg- is sinds begin deze maand mei werkzaam bij VitaValley als business development manager. Zij zal bij VitaValley onder andere het partnermanagement verder gaan vormgeven. Hiervoor was zij werkzaam  bij Imtech, partner van VitaValley. Vanuit deze functie is ze al lange tijd bekend met VitaValley en haar netwerk.

Conchita Hofstede: “Ik vind de werkwijze van VitaValley, om middels een netwerk van veel verschillende stakeholders innovaties in de zorg te versnellen en te implementeren, zeer inspirerend en kansrijk. Het is niet altijd de gemakkelijkste weg, maar wel de meest succesvolle. Ook schuwt VitaValley niet de discussie om andere manieren van denken, handelen en systeeminnovatie bespreekbaar te maken. Dit spreekt mij enorm aan.”

“VitaValley heeft een enorme potentie doordat zij als onafhankelijk netwerk opereert. Die onafhankelijkheid kan verbindingen leggen die noodzakelijk zijn om innovatie te versnellen en te borgen. Daarnaast is VitaValley ook in staat om met Vital Innovators de innovaties daadwerkelijk te implementeren. Dit is een waardevolle aanvulling”, aldus Conchita.

Curriculum vitae
Conchita Hofstede heeft ruime ervaring in commerciële functies in het bedrijfsleven. Zij heeft bij verschillende Nederlandse beursgenoteerde ondernemingen gewerkt. Daar was zij commercieel verantwoordelijk  voor het opzetten van nieuwe dienstverlening onder andere in de zorg en het introduceren van nieuwe business modellen. Zij heeft zowel ervaring met ICT- als technische  diensten en producten.

Conchita Hofstede is ook bestuurslid van het Weerstandfonds dat zich inzet voor nationaal afweeronderzoek.

Conchita Hofstede heeft Niet-Westerse Sociologie gestudeerd, onderzoek gedaan in Havana en haar eindscriptie geschreven aan de Sorbonne in Parijs. Na haar studie heeft zij besloten in Nederland te blijven.