NIEUWS || De online publiekscampagne: ‘Thuis kan het ook’ is gelanceerd. Hiermee willen de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Patiëntenfederatie patiënten bewust maken van de mogelijkheden van beeldbellen en appen met hun zorgverlener. Digitaal contact is vaak een goed of beter alternatief voor fysieke afspraken. Zo kan de patiënt vanuit zijn eigen vertrouwde omgeving laagdrempelig contact hebben met de zorgverlener. 

 

Zorg op afstand, maar juist dichtbij en persoonlijk
Door de pandemie hebben appen en beeldbellen met zorgverleners een enorme vlucht genomen. Hierdoor konden veel van de afspraken toch doorgaan, ondanks dat patiënten niet naar het ziekenhuis mochten. Bovendien is beeldbellen of appen er niet alleen voor situaties waarin een fysieke afspraak niet mogelijk is. Met deze campagne willen NVZ en de Patiëntenfederatie de voordelen van digitaal contact benadrukken en laten zien dat contact op deze manier net zo persoonlijk en vertrouwd kan zijn als een bezoek aan het ziekenhuis. Bovendien besparen patiënten hierdoor reistijd en -kosten en kunnen ze het contact makkelijker in hun agenda inpassen.

 

Afbeelding uit de campagne van NVZ en de Patiëntenfederatie #thuiskanhetook

 

Deel met je netwerk #thuiskanhetook
De druk in de zorg is enorm, ook op de verschillende communicatieafdelingen van zorgorganisaties. Deze campagne kan helpen om eenvoudig aan patiënten uit te leggen hoe beeldbellen en appen werkt en waarom dit kwalitatief een goed alternatief is voor een afspraak op de poli. NVZ en de Patiëntenfederatie hebben een communicatietoolkit gemaakt waarin kant-en-klare social media posts, teksten voor nieuwsbrief en website, banners, afbeeldingen voor narrowcasting, flyers, posters en animaties te vinden zijn. Huisartsen, ziekenhuizen, zorgverzekeraars en andere zorgorganisaties kunnen deze materialen downloaden en direct gebruiken.  De campagne loopt ook de komende maanden door.

Kortom, contact met je arts of verpleegkundige? Thuis kan het ook!