AGENDA || Het zal je niet zijn ontgaan; van 27 januari tot en met 25 februari 2022 staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal tijdens de Slimme Zorg Estafette. De Slimme Zorg Estafette (SZE) is een kennismarathon waarin je wordt uitgenodigd om je expertise te delen en van elkaar te leren. Elke dag staan er waardevolle interactieve bijeenkomsten op de agenda. In dit artikel komen vijf interessante bijeenkomsten aan bod die je niet wil missen!

 

1. Eerlijk over implementeren: de zorgmedewerker centraal

 • Donderdag 10 februari 2022 (15:00 – 16:30 uur)
 • Georganiseerd door: SET-up / VitaValley
 • Meld je direct aan via deze link

In deze SET-up talkshow is de centrale vraag ‘hoe kunnen we de zorgmedewerker meer centraal stellen bij de implementatie van e-health?’ Tijdens de talkshow gaan we in gesprek met zorgorganisaties die met behulp van Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET) bezig zijn met het implementeren en opschalen van e-health. Het beloofd een eerlijk gesprek te worden met niet alleen maar goede voorbeelden, maar ook aandacht voor uitdagingen en ‘briljante’ mislukkingen. Deel ook jouw ervaring en ideeën tijdens de talkshow en meld je aan via bovenstaande link.

 

2. E-healthmonitor 2021

 • Donderdag 3 februari 2022 (11:00 – 12:00 uur)
 • Georganiseerd door: RIVM, Nivel & NeLL
 • Meld je direct aan via deze link.

Hoe ziet de E-healthmonitor 2021 eruit? Tijdens dit webinar presenteren het RIVM, Nivel en Nell de resultaten van de E-healthmonitor 2021. Wat centraal staat is hoe we ervoor zorgen dat digitale zorg zó wordt ingezet dat het toegevoegde waarde heeft. Wat is er nodig voor verdere zorgtransformatie, en wie is daarbij aan zet? …en wat kunnen we hiervan leren? Daarnaast ga je in gesprek met bestuurders, beleidsmakers, zorgprofessionals en zorgconsulenten om de stand van zaken van digitale zorg op te maken. Ben jij erbij? Meld je aan via bovenstaande link.

 

3. Regionale samenwerking bij inzet van zorgtechnologie: hoe vind je elkaar en hoe houd je elkaar vast?

 • Donderdag 24 februari 2022 (13:00 – 13:45 uur)
 • Georganiseerd door: ZonMw
 • Meld je direct aan via deze link.

Is samenwerken aan de inzet van zorgtechnologie lastig? Savant Zorg en de Zorgboog laten zien dat het wél kan. Ze werken samen aan de implementatie van beeldzorg in een SET-project. In dit webinar vertellen Savant Zorg en de Zorgboog meer over hoe de samenwerking tot stand kwam, hoe ze dit in de praktijk vormgeven en levend houden, en waarom anderen dit ook zouden moeten doen. Nieuwsgierig geworden? Meld je aan via bovenstaande link.

 

4. Digitale vaardigheden in de zorg

 • Dinsdag 8 februari 2022 (09:00 – 10:00 uur)
 • Georganiseerd door: Vilans
 • Meld je direct aan via deze link.

Het gebruik en de implementatie van digitale middelen in de zorg kan slimmer. Digitale vaardigheden van zorgprofessionals verschillen onderling enorm. Toch zien we vaak een ‘one size fits all’-aanpak van zorgaanbieders, met als gevolg dat applicaties en zorgtechnologie niet optimaal gebruikt worden. Vilans maakt zich hard voor het op maat faciliteren van zorgprofessionals. Hoe je dat doet? Dat hoor je tijdens dit webinar op dinsdag 8 februari van 09:00 tot 10:00 uur. Meld je aan via bovenstaande link.

 

5. Pubquiz Slimme Zorg

 • Dinsdag 22 februari 2022 (15:45 – 17:00 uur)
 • Georganiseerd door: Zorg van Nu
 • Meld je direct aan via deze link.

Denk jij alles te weten over technologie en innovaties? Lukt het jou om de plaatjes te raden en strikvragen te beantwoorden? De Slimme Zorg Estafette kent niet alleen serieuze bijeenkomsten, maar natuurlijk ook inhoudelijk vertier! Sluit daarom op dinsdag 22 februari van 15:45 tot 17:00 uur aan bij de Online Pubquiz over slimme zorg, georganiseerd door Zorg van Nu.  Meld je aan via bovenstaande link en wie weet word jij wel de Kampioen Slimme Zorg 2022!

 

Bonustip!
Ontdek meer interessante bijeenkomsten via slimmezorgestafette.nl  Dit zijn slechts vijf interessante bijeenkomsten die je digitaal kan bijwonen tijdens de Slimme Zorg Estafette 2022. Uiteraard is er nog veel meer aanbod. Neem eens een kijkje in de agenda van de Slimme Zorg Estafette en nodig je collega’s uit hetzelfde te doen. Samen leer en ontdek je immers meer dan alleen! Bekijk het volledige programma via www.slimmezorgestafette.nl.