NIEUWS || Aflevering twee van de podcast #zokanhetook – Dragen digitale hulpmiddelen bij aan aandacht voor de patiënt?

Vorige maand lanceerde de Vliegwielcoalitie #zokanhetook een podcastreeks gericht op het eerlijke gesprek over digitale hulpmiddelen, opschaling en de veranderingen die dit met zich meebrengt.

 

In deze aflevering onderzoeken we of digitale hulpmiddelen bijdragen aan aandacht voor de patiënt. We zijn hiervoor te gast bij het Isala ziekenhuis en we gaan in gesprek met verpleegkundige Lidewij en projectmanager Bertine over hoe je als zorgprofessional omgaat met de continue veranderingen in de zorg.
Hoe maak je je die nieuwe wereld van digitale hulpmiddelen eigen als verpleegkundige? Hoe zorg je dat digitale hulpmiddelen er niet bij komen, maar ook daadwerkelijk leiden tot slimmere zorg. En ook; hoe houden we het leuk?
Luister weer naar het eerlijke verhaal.

 

Hoe zat het ook alweer? Over de podcast #zokanhetook
De afgelopen maanden sprak het Vliegwiel met tientallen innovatiemanagers, verpleegkundigen, leveranciers, patiëntenverenigingen, zorgverzekeraars, bestuurders en beleidsmakers. Centrale vragen in die gesprekken waren:
• Waarom kunnen nog niet alle cliënten en patiënten gebruikmaken van digitale hulpmiddelen als zij dat wel willen?
• En wat kunnen we doen om dit te versnellen?
De uitkomsten van deze gesprekken maken duidelijk dat de opschalingsvraag moeilijk is. Maar ze geven ons ook inzicht aan welke knoppen we kunnen en moeten draaien om op te schalen. Eén van de oplossingen die uit onze gesprekken naar voren kwam, is om verpleegkundigen meer te informeren en enthousiasmeren over digitale hulpmiddelen. Maar hoe doe je dat dan, zonder belerend over te komen?
Daarom voeren we in de podcastserie #Zokanhetook het eerlijke gesprek over digitale hulpmiddelen, en de veranderingen die deze met zich meebrengen. Want twijfels hebben mag. En je nog niet helemaal comfortabel voelen met techniek is oké.

 

Bekijk ook:

de website #zokanhetook en de pagina met de toolkit