Van 1 tot en met 26 februari 2021 vindt de Slimme Zorg Estafette plaats. Vanuit SET-up organiseren wij elke donderdag in februari – van 15:00 – 16:00 uur – een inspirerende en leerzame online talkshow over slimme zorg en innovatie.

Onder de noemer ‘eerlijk over implementeren’, gaan we in gesprek met verschillende tafelgasten, komende uit de SET-innovatieclusters. Zij nemen ons mee in de vraagstukken van hun SET-project.

4 februari – Regionale samenwerking, een fabeltje of reële mogelijkheid?
15:00 – 16:00 | Regio Oost | Aanmelden via deze link

Nederland. Het lijkt zo’n overzichtelijk en goed georganiseerd land. Zijn we natuurlijk ook, en wellicht zijn we geneigd het te goed te willen regelen. Daarom delen we het land in volgens allerlei principes van een bepaald initiatief of organisatie. Los van de indeling en de keuze met wie je dan moet samenwerken, is het samenwerken ‘an sich’ ook een uitdaging. Hebben we dezelfde uitgangspunten? Hebben we dezelfde visie? Waar schuurt het? Waar schuift of klapt het? Kortom, het eerlijke gesprek over implementeren.

11 februari – Zijn we aan het optimaliseren of transformeren?
15:00 – 16:00 | Regio West | Aanmelden via deze link

Is het wijn in nieuwe kruiken of zijn we het echt anders aan het doen? Anders gezegd: ben je in je organisatie bezig met het optimaliseren van bestaande processen door het gebruik en inzet van digitale middelen? …of ben je vanuit een gedragen digitale visie bezig met de vormgeving en invulling van een transformatie proces om te komen tot toekomstige zorg?

18 februari – Toekomstig leiderschap, coachen 2.0?
15:00 – 16:00 | Regio Noord | Aanmelden via deze link

Niet zeggen hoe het moet, maar vragen naar de veranderwens. Uitleggen in plaats van delegeren. Maar hoe doe je dat? En is het wel zo simpel? We nodigen een aantal innovatieclusters uit om hun ervaringen, blunders en uitdagingen te delen. Kortom het eerlijke gesprek over implementatie.

25 februari – Wordt de zorgprofessional ondersteund of komt er eigenlijk gewoon meer werk bij?
15:00 – 16:00 | Regio Zuid | Aanmelden via deze link

Het gebruik van e-health maakt dat de zorgprofessional wel móet leren werken met digitale middelen. Je zou zeggen: doe een cursus en hup. Maar is dat alles? Worden de zorgprofessionals wel voldoende ondersteunt om invulling te geven aan deze nieuwe competenties? De toekomstige zorg en de digitalisering daarvan, vraagt om een andere de rol voor de zorgprofessional. Het zorgproces gaat meer en meer over het stimuleren van de eigen regie bij de cliënt, maar hoe doe je dat? Kortom, we voeren het eerlijke gesprek over implementeren.

Schuif jij bij ons aan tafel?
Meld je snel aan via bovenstaande links. Wil je aanschuiven als tafelgast? Mail dan naar Sanne Kok via skok@vitavalley.nl.

We zien je graag online tijdens de Slimme Zorg Estafette!