Stichting Rijncoepel bedient ca. 50.000 patiënten in de regio Leiden. Deze stichting, bestaande uit vier samenwerkingsverbanden met eerstelijnsprofessionals, staat voor ketenzorg en innovatie. Vanuit die thema’s hebben zij gekozen voor het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS). Rijncoepel heeft als doel de geïntegreerde eerstelijnszorg te bevorderen.

‘De beschikking over de juiste en actuele informatie is essentieel voor het bieden van afgestemde zorg aan onze cliënten. Het KIS gaat een belangrijke rol spelen in de manier waarop wij onze zorg kunnen monitoren en verbeteren.’ aldus Gelf Jan Wieringa, directeur van Rijncoepel.

Toekomstbestendige keuze
Om tot de keuze voor het VitalHealth KIS te komen heeft de praktijk Noordwijk-Binnen het KIS een aantal maanden intensief getest inclusief een koppeling met het HIS Medicom. Na evaluatie van deze periode zijn regionale wensen en aspecten doorgevoerd en is besloten het VitalHealth KIS breed uit te rollen. De keuze voor VitalHealth is los van het kortetermijnbelang ook gericht op de ontwikkelingen die komen. Aspecten als datamanagement, participatie van de patiënt, betrokkenheid van de apotheek in de keten, innovatiekracht en doorontwikkeling voor Geïntegreerde Eerstelijnszorg zijn mede bepalend geweest in de keuze.

Positie VitalHealth versterkt
Door de keuze van Stichting Rijncoepel wordt de positie van VitalHealth in de regio Leiden en omstreken verder versterkt. Eerder kozen eerstelijnscentra in de regio Alphen aan de Rijn (onder andere Gezondheidscentrum Dillenburg) en de huisartsen in de regio Katwijk ook voor het VitalHealth KIS. Regionaal wordt door de diverse partijen goed samengewerkt met betrokkenheid van hun preferente zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

Bron: VitalHealth Software