Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Op maandag 5 juli van 10.00 tot 12.00 uur vindt de tweede digitale editie van het Innovatiecafé Duurzame bekostiging plaats! De vorige keer lag de focus op de zorgverzekeraar. Ditmaal staat de gemeente centraal. Maar wat kan je verwachten van de gemeente? Hoe ga je goed voorbereid zo’n verkennings- en onderhandelingstraject in?

Tijdens dit innovatiecafé laten een zorgorganisatie, ondernemer en gemeente zien hoe zij zo’n traject tot duurzame bekostiging samen hebben aangepakt en wat wel en niet goed ging. Meld je snel aan voor dit gratis leerzame innovatiecafé en krijg concrete handvatten, open de discussie en netwerk met collega’s in de zorg.

Welke ronde tafels zijn er?

  • Gemeente Haarlemmermeer – Vivienne Otto (plenaire spreker) is senior beleidsadviseur sociaal domein bij de gemeente. Tijdens deze sessie gaat ze dieper in op hoe de gemeente Haarlemmermeer bezig is met de inzet van ICT/e-health en hoe de gemeente zoekt naar manieren om duurzame bekostiging te bewerkstelligen.
  • De Compaan – Joost Hermanns (plenaire spreker) is de medeoprichter van de Compaan. Compaan geeft zorgverleners een veilig en makkelijk platform om zorg op afstand te verlenen. Tijdens deze ronde tafelsessie deelt hij zijn ervaringen over verschillende projecten om tot duurzame bekostiging te komen.
  • Amstelring – Jazz de Jong (plenaire spreker) vertelt tijdens de ronde tafelsessie hoe Amstelring als zorgaanbieder e-health in hun diensten aanbiedt en hoe dit financieel geregeld is.
  • Vilans – Vanuit Vilans loopt er een traject om de maatschappelijke business case voor de Compaan in de gemeente Haarlemmermeer te onderzoeken. In deze ronde tafelsessie zal onderzoeker Henk Herman Nap dit traject toelichten. Verder bespreekt hij het ontwikkelde eHealth Waardenmodel.
  • Gemeente Groningen – Als regiosecretaris is Chrétien van den Akker bezig met de samenwerking tussen Groninger gemeenten en zorgverzekeraars. Het motto: meer gezonde jaren voor alle Groningers. Daarvoor slaat hij een brug tussen de opgaven in de provincie zoals gezondheidsverschillen en kennis die er is bij de universiteit, de hogeschool en mbo’s. Dat creëert een vruchtbare voedingsbodem voor innovatie in de zorg en duurzame bekostiging.
  • Health-Thing – Rob in ’t Zand, founder van Health-Thing, neemt je mee in de afgelopen 2,5 jaar waarin hij veel experimenteerde met waardeproposities. De overtuiging dat sommige partijen dé partij waren en het uiteindelijk toch niet waren als het gaat om bekostiging. Ook gemeentes waren een van deze stakeholders. Hij heeft veel geleerd en neemt je mee in dit verhaal om handvatten te bieden zodat je aan de slag kunt.

Enthousiast? Meld je aan!
Je kunt je aanmelden voor dit digitale innovatiecafé via zorgvoorinnoveren.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk woensdag 30 juni.

Gegevens

Datum:
5 juli 2021
Tijd:
10:00 - 12:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,