Het gebruik van toezichthoudende technieken en medicijndispensers in de thuiszorg is het afgelopen jaar gestegen naar 71% en 34%. Deze sterke stijging blijkt uit de factsheet van Nictiz over de toepassing van eHealth in ouderenzorg.

Het Vitaal Thuis: Thuiszorgtechnologie programma van VitaValley levert hier een belangrijke bijdrage aan. We hebben in onze brede coalitie specifiek aandacht voor toezichthoudende technieken (alarmering, leefstijlmonitoring, sensoring en tracking) en medicatie dispensing. Met deze coalitie zetten we in op de standaardisatie, structurele bekostiging en implementatie.

Instrumenten van Vitaal Thuis worden breed toegepast, denk hierbij aan de Vitaal Thuis inkoopspecificaties en de Handreiking contractering thuiszorgtechnologie. Hiermee realiseren we verdere opschaling van thuiszorgtechnologie. Tegelijkertijd concludeert Nictiz dat de inzet van thuiszorgtechnologie nog achter blijft bij de noodzaak. VitaValley blijft zich daarom met de partners van het Vitaal Thuis programma inzetten om samen de randvoorwaarden te creëren voor brede toepassing van bruikbare, betrouwbare en betaalbare thuiszorgtechnologie.

Lees hier de factsheet.