GeefGezondheid.nu is het crowdfundingsplatform voor de zorg en is gestart in november 2014. Dit platform helpt mensen met te weinig financiële middelen om zelf in hun (dringende) zorgbehoefte te voorzien. Dit kunnen zaken zijn die buiten de dekking van de zorgverzekering vallen, betrekking hebben op kostbare behandelingen of op langdurige zorg. GeefGezondheid.nu maakt zorgproblemen zichtbaar en verbindt mensen.
Crowdfunding is een alternatieve manier van geld ophalen voor met name start-ups. Passend in de shared economy. GeefGezondheid.nu is een kwalitatief en betrouwbaar platform voor crowdfunding binnen de zorg. GeefGezondheid.nu is de eerste crowdfunding website in Nederland die zich specifiek richt op de zorg en gezondheid van individuen.

Mensen met een zorgbehoefte kunnen een ‘projectpagina’ aanmaken op GeefGezondheid.nu en worden daarmee ‘projecthouder’. Op deze speciale eigen pagina vertelt de projecthouder waarom en hoeveel budget er nodig is voor de noodzakelijke zorg. Door middel van verschillende ‘tools’ kan de projecthouder de projectpagina eenvoudig delen in het eigen sociale netwerk: zowel online (via sociale media of e-mail), als offline. Na het aanmaken van de projectpagina gaat de crowdfunding-periode van start. De projecthouders worden door het platform intensief begeleid bij het laten slagen van hun campagne. De effecten van de donatie kunnen online gevolgd worden.