Roos Prommenschenkel heeft 10 jaar geleden haar eigen foundation opgericht. Daarmee strijdt zij voor het toegankelijk maken van het openbaar vervoer voor iedereen. Transvision heeft daar een tool voor ontwikkeld. Zij zijn nu ook onderdeel van Iedereen Mobiel!

Reizen is volgens Roos een basisbehoefte, ook voor mensen met een beperking. Ze zegt daarover: “Ik geloof dat als wij mee kunnen doen in de maatschappij, in bijvoorbeeld het openbaar vervoer, dat een domino-effect creëert.” Wanneer ze gebruikmaakt van bestaande diensten, weet ze vaak niet hoe laat ze op haar bestemming arriveert.

Daar wil ze iets aan doen: “Iedereen maakt vervelende of leuke dingen mee en daar kun je soms niks aan doen, maar je kunt zelf wel bepalen hoe je ermee omgaat.” Ze wil samen met de coalitie één platform creëren waarop mensen met een beperking hun reis kunnen plannen. René van der Veer, CEO van Transvision, begrijpt deze behoefte. Transvision heeft zich aangesloten bij de coalitie Iedereen Mobiel! Onlangs hebben ze VITA, een boekingstool, ontwikkeld. Daarmee kunnen mensen met een beperking een reis plannen die bij hen past.

Bekijk hier een filmpje waarin Roos en René samen in gesprek gaan over reizen in het openbaar vervoer met een beperking.

https://youtu.be/-OHoCTYMWIg