NIEUWS || In een speciale 2diabeat aflevering van de VitaValley podcast gaat Maarten Ploeg (programmamanager 2diabeat) in gesprek met Wout Peters, lokale aanjager in de wijk Sorghvliet te Veendam.

 

Aflevering 5 | In gesprek met Wout Peters
“Als het goed gaat met jou, dan gaat het goed met mij: we staan allen met elkaar in verbinding. En als het niet goed gaat met jou dan wil ik jou helpen, want dan gaat het ook weer goed met mij. Dat is Ubuntu. De meest ultieme vorm van naastenliefde” – Wout Peters

Maarten Ploeg, bestuurder bij VitaValley en 2diabeat, heeft een podcast opgenomen met Wout Peters, lokale aanjager in de wijk Sorghvliet in Veendam.

In dit mooie gesprek spreken Wout en Maarten over de gezamenlijke zorg voor gezondheid als een vorm van zingeving. Wout is naast lokale aanjager in de wijk Sorghvliet te Veendam ook Healthy Aging Professional en bestuurder bij Stichting IkiBuntu. Wout legt uit dat gezondheid een gezamenlijke verantwoordelijkheid herbergt. Als je samen zorgdraagt voor elkaars veerkracht en vitaliteit, dus op een intermenselijk niveau, dan kan je als samenleving van diabetes type 2 afkomen. Daar is Wout van overtuigd.

Gezondheid en dan in dit geval de aanpak van diabetes type 2 ziet Wout als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. In deze podcast legt hij zijn gedachtes uit aan Maarten en hebben zij een mooi gesprek over verbondenheid, gezondheid en het zelf herstellende vermogen van de mens. Belicht vanuit de persoonlijke ervaringen van Wout.

Nieuwsgierig geworden? Luister nu via Spotify of via SoundCloud!

Meer weten?

  • Het programma 2diabeat is onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord en heeft als missie de opmars van diabetes type 2 in Nederland te stoppen.2diabeat gelooft in de kracht van de directe leefomgeving van het individu. Daarom betrekt 2diabeat lokale actoren zoals huisartsen, fysiotherapeuten, sport- en beweegprofessionals, werkgevers, (religieuze) gemeenschappen, gemeenten en betrokken wijk- en dorpsbewoners bij het stimuleren van een gezonde leefstijl van mensen met diabetes type 2. Door middel van lokale samenwerking kunnen we de opmars van diabetes type 2 stoppen! Kijk hier voor meer of ga direct naar de website van 2diabeat
  • Wil je zelf aan de slag met dit onderwerp? Neem dan contact op met 2diabeat.
  •  

 

 

Aflevering 6 | Binnenkort online
Volg ons op Spotify en SoundClound en stay tuned voor meer afleveringen over zorg en innovatie!