VitaValley, UPC en Ziggo organiseren Connected Health Challenge om digitale oplossingen voor de zorg thuis te bedenken

VitaValley lanceert vandaag, in samenwerking met UPC en Ziggo, de Connected Health Challenge. Met deze Challenge worden personen, organisaties en/of samenwerkingsverbanden uitgedaagd dé digitale oplossing voor de zorg te bedenken. Het beste idee dat binnen een jaar grootschalig in te voeren is op de Nederlandse markt krijgt een vliegende start: € 20.000,- en professionele ondersteuning om de innovatie verder te ontwikkelen. De Challenge wordt mede ondersteund door NL Kabel en UMC Utrecht.

Nergens anders in Europa hebben zo veel mensen toegang tot snel internet als in Nederland. Hoewel  de zorgkosten oplopen en er tegelijkertijd een enorme behoefte aan goede en efficiënte zorg en ondersteuning thuis is, wordt het potentieel van de digitale infrastructuur relatief weinig gebruikt voor toepassingen op dit gebied. De organisatoren van de Connected Health Challenge zien deze behoefte en willen hier op inspelen. Daarom willen zij personen, organisaties en samenwerkingsverbanden stimuleren het maximale uit het breedbandnetwerk te halen en een plan te bedenken om met een slimme toepassing of innovatief idee ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk plezierig zelfstandig te kunnen laten thuis wonen.

Voorwaarden
Iedereen kan op persoonlijke titel of als beginnend of gevestigd bedrijf meedoen aan de Connected Health Challenge. Het plan moet eraan bijdragen dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig, vitaal en veilig kunnen wonen in hun eigen omgeving. Verder is het een idee waar Nederland beter van wordt en waarbij breedbandinternet onmisbaar is. Tot slot moet het plan binnen een jaar grootschalig in te voeren zijn op de Nederlandse markt. Inschrijven kan tot en met 1 oktober 2014 en de uitreiking vindt plaats op 13 november 2014.

Meer informatie over de Connected Health Challenge is te vinden op http://www.connectedhealthchallenge.nl