John Noseworthy, president en CEO van Mayo Clinic, werd 26 januari jongstleden onderscheiden door Staatssecretaris Martin van Rijn en bracht een bezoek aan VitaValley.

Onderscheiding
In kleine kring ontving Martin van Rijn ons – Noaber Foundation, Noseworthy en VitaValley –  ’s ochtends op het departement in Den Haag. Hier werd Noseworthy onderscheiden tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is benoemd vanwege zijn bijdrage aan de Alliance for Healthy Aging die VitaValley samen met Noaber Foundation en de Universiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen met Mayo Clinic hebben.

Bezoek VitaValley
In de middag opende voorzitter Henk van den Breemen (VitaValley, Noaber Foundation, The Owls Foundation) de bijeenkomst  bij VitaValley. Dr. John Noseworthy gaf de ruim 60 geselecteerde gasten een lezing over de innovatiestrategie van Mayo Clinic onder de titel ‘How to preserve an Icon?’ De basis voor zijn betoog was het hoofdstuk “Mayo Clinic in the 21st Century: Reinventing a Healthcare Icon’ in het net verschenen boek  ‘Breakthrough: From Innovation to Impact’, gepubliceerd door stichting The Owls Foundation. In een van de 19 hoofdstukken in het boek Breakthrough heeft Dr. Noseworthy beschreven wat de ambitie van Mayo Clinic in 2020 is. Erik Buskes, Rijksuniversiteit Groningen, gaf met een co-referaat het startschot voor een open gesprek met de aanwezigen, waarin Noseworthy de nodige inspiratie bood.