De mobiele revolutie gaat ook aan de zorg niet ongemerkt voorbij. De opmars van tablets en smartphones is fenomenaal. We zijn steeds meer online en steeds vaker is dat mobiel. Hier ligt een geweldig potentieel om met mobile health toepassingen de zorg beter, efficiënter en ook leuker te maken. VitaValley en haar partners hebben de handen ineen geslagen voor m-health toepassingen die echt het verschil maken.

Tienduizenden apps
Inmiddels zijn er tienduizenden medische en gezondheid gerelateerde mobiele apps beschikbaar. En dat aantal groeit dagelijks. Van calorieëntellers tot zelfmanagement apps voor bijvoorbeeld diabetici, van gimmick tot klinisch bewezen.
M-health is een belangrijke aanjager voor de online communicatierevolutie die zich in de zorg voltrekt. M-health heeft enorme potentie om de bij te dragen aan houdbare, betaalbare en toegankelijke zorg. In participatory healthcare, door patiënten te betrekken en te activeren.

Vanzelfsprekend
Echter, nog maar weinig m-health toepassingen zijn echt ingebed in een netwerk van zorg, waar patiënten én zorgprofessionals in participeren. Koppeling met bestaande informatiesystemen (HIS, ZIS, XIS…) in de zorg zijn nog beperkt. En dat zijn absolute voorwaarden voor duurzame implementatie en opschaling. Uiteindelijk moet m-health, net als e-health, een integraal en vanzelfsprekend onderdeel van de dagelijkse zorg worden. m-health op recept dus.
De krachten moeten hiervoor worden gebundeld, op basis van een gezonde maatschappelijke businesscase.

VitaValley en haar partners willen hierin het verschil maken, met als doel: m-health toepassingen die door patiënten, zorgverleners én zorgverzekeraars omarmd worden. VitaValley werkt daarvoor samen met zorginstellingen en organisaties van patiënten, zorgprofessionals en zorgverzekeraars aan de ontwikkeling, implementatie en opschaling van m-health toepassingen. Vital Innovators brengt specifieke kennis in op het gebied van businessmodellen, het maximeren van de user experience, toekomstvaste ontwikkelplatformen en de inbedding in bestaande zorginfrastructuur.

Voor meer informatie neemt u contact op met Pim Ketelaar, Vitavalley / Vital Innovators, 0318 – 65 77 15.