De Noaber Foundation stimuleert en financiert activiteiten die maatschappelijke impact realiseren. Onze focus is daarbij gericht op het thema gezondheid en zorg. Daarbinnen richten we ons vooral op ‘gezond ouder worden’ en ‘zelfstandig leven en wonen’.

We werken op een ondernemende en investerende manier, als venture philanthropist en impact investor. Dit betekent dat we in ons werk methoden en technieken gebruiken die we deels ontlenen aan de wereld van het traditionele investeren. Op die manier proberen we de maatschappelijk impact van onze noabers en onszelf te vergroten.

De organisatie bestaat uit twee onderdelen: Noaber Philantrophy en Noaber Ventures. Noaber Philanthropy financiert projecten door het verstrekken van donaties. We streven daarbij ‘alleen maar naar impact’ (impact only). Noaber Ventures investeert in bedrijven en organisaties die in staat zijn omzet te genereren. Daarbij gaat het ‘in de eerste plaats om impact’ (impact first). Financiële rendementen worden dus niet uitgesloten en, indien dat het geval is, opnieuw geïnvesteerd.