NIEUWS || De SET-subsidie is sinds 14 juli 2022 weer geopend en er is nog budget beschikbaar. Het aanvragen van een SET-subsidie kan nog tot uiterlijk 31 december 2022. Daarna sluit de regeling weer. Start dus op tijd als je nog een aanvraag wilt indienen.
Hierna delen we nog een paar praktische tips om het aanvraagproces soepel te doorlopen.

START OP TIJD

 

Waarom eigenlijk de SET-subsidie aanvragen?
Het doel van SET is zorgen dat ouderen en mensen met een (risico) op chronische ziekte of beperking met een grotere kwaliteit van leven langer thuis kunnen wonen. De inzet van e-health kan hieraan bijdragen. Door verschillende vormen van e-health in te zetten, behouden patiënten hun regie en kunnen ze langer thuis blijven wonen. Hierdoor kan kostbare tijd van zorgpersoneel worden bespaard.
Om mooie stappen te kunnen zetten met de inzet van e-health binnen je zorgorganisatie is de SET-subsidie in het leven geroepen. Deze subsidie kan worden aangevraagd om de structurele inbedding, duurzame bekostiging en de realisatie van meer gebruikers van e-healthtoepassingen die ondersteuning of zorg thuis faciliteren te bevorderen.

Klik voor het aanvragen van de SET-subsidie

 

Spreekuren ZonMw en RVO
Als je eerder al een SET-subsidie hebt ontvangen, kun je opnieuw gebruik maken van de regeling indien je deze wilt inzetten voor een andere e-healthtoepassing.

Bij twijfel of je in aanmerking komt voor subsidie kun je gebruik maken van de spreekuren van ZonMw en RVO. Het eerstvolgende spreekuur vindt plaats op iedere éérste donderdag van de maand van 9.00 tot 10.30.

Aanmelden voor het spreekuur

 

Tip: Voorbeeld reguliere SET-aanvraag
Het kan prettig zijn om tijdens het schrijven van de aanvraag een voorbeeld te hebben. Deze kun je hier downloaden. Bekijk daarnaast ook eens de praktijkvoorbeelden voor inspiratie waar je de SET-subsidie voor in kunt zetten of neem contact op met de betreffende zorgorganisatie om hun ervaringen en tips mee te kunnen nemen in jouw aanvraag.