Utrecht, 16 mei 2014 – Zorgplatform Quli heeft de Dutch Interactive Award (DIA) voor Best Service Site in de wacht gesleept. In het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam werd het allerbeste interactieve werk van het afgelopen jaar onderscheiden, waarbij niet alleen naar design en creativiteit, maar ook naar resultaat en de bouw van het project werd gekeken.

Quli
Quli (Quality of Life) is een eHealth-platform dat gebruikers zelfredzaam maakt, preventieve hulpmiddelen biedt en hen in staat stelt om zelf de regie over hun zorg en welzijn te voeren. In Quli is de burger in een veilige digitale omgeving de baas over al zijn medische gegevens. Via het sociale netwerk in Quli deelt de burger zijn ervaringen met familie, vrienden, lotgenoten en zorgprofessionals. Hij bepaalt wie er inzage heeft in welke gegevens. Tegelijkertijd draagt Quli bij aan effectievere en betaalbare zorg.

Coöperatie
Harro Messelink, programmamanager bij QULI: ‘Met Quli willen we de zelfredzaamheid van zorgbehoevende Nederlanders vergroten en hun kwaliteit van leven verbeteren. Vanuit gebruikers en patiënten krijgen wij al veel positieve reacties. De erkenning van vakbroeders is een mooie bevestiging van al die jaren hard werken. We hopen dat de award onze bekendheid verder vergroot en er nog meer zorgpartijen zich zullen aansluiten bij de coöperatie. Waardoor we zo veel mogelijk zorgconsumenten optimaal kunnen ondersteunen.’

Dutch Interactive Awards
Voor het vijfde jaar op rij worden de Dutch Interactive Awards uitgereikt aan opvallende initiatieven in de interactieve branche. Ook dit jaar heeft de onafhankelijke jury de crème de la crème van de digitale industrie met een Dutch Interactive Award beloond. Quli ontving de prijs voor Beste Service. “Het is een van de meer vooruitstrevende, gebruiksvriendelijke concepten op het web die kwaliteit van levens kan verbeteren. De ‘I’ van Dutch Interactive Awards komt in deze case zonder twijfel naar voren. We zijn erg benieuwd naar de uitrol.”

Over Quli
Zorginstellingen het Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, Dichterbij en ARQ zijn de eigenaren van coöperatie Quli. Zij worden hierin ondersteund door ICT-bedrijf Ordina en Clockwork. Quli is het eerste eHealth-platform dat is opgebouwd vanuit of rond de gebruiker, hij staat centraal bij de inrichting van het platform. De zorginstellingen brengen hun visie op zorg in. Zij zien in ICT een belangrijke aanjager van innovatie, ook in de zorg. Ordina en Clockwork brengt brede kennis van de mogelijkheden van informatietechnologie in en meer specifieke kennis over eHealth.