Doet u mee?
Wilt u samen met ons de opmars van diabetes type 2 stoppen? We slaan de handen ineen in het programma 2diabeat om door leefstijlinterventies overgewicht en diabetes type 2 te voorkomen. Dat kan ook in uw omgeving. Bent u als organisatie al actief bezig met leefstijlinterventies of heeft u vergevorderde plannen samen met anderen? Draag dan bij aan dit programma en sluit aan bij één van onze regiobijeenkomsten:

  • 4 februari,          16.00u – 21.00u               Igluu in Eindhoven (registreer hier)
  • 5 februari,          16.00u – 21.00u               Rabobank Utrecht (registreer hier)
  • 12 februari,        16.00u – 21.00u               Theater Buitensoos in Zwolle (registreer hier)

Waarom aansluiten bij regiobijeenkomsten?
In het najaar hebben deskundigen in expertbijeenkomsten bijgedragen aan de inventarisatie en analyse van interventies en doelgroepen. De opbrengst hiervan delen we graag met u om te verkennen op welke manier de inzichten van waarde zijn voor u en uw regio. Na de analysefase van 2diabeat gaan we namelijk met een aantal partijen die hierin geïnteresseerd zijn aan de slag. Een geselecteerd aantal interventies wordt in een aantal regio’s geïmplementeerd, versterkt of opgeschaald. De bedoeling hiervan is om met elkaar te leren en door te ontwikkelen op interventies die er echt toe doen voor de mensen die het betreft.

Kom samen met uw (regionale) partners
De bijeenkomsten zijn ook bedoeld als ontmoetingsmoment tussen partijen die al samen actief zijn op het gebied van leefstijlinterventies voor het voorkomen van (pre)diabetes type 2. Kom samen met een partner uit uw omgeving of ontmoet nieuwe partners om uw initiatief te versterken.

Kijk voor meer informatie op www.2diabeat.nl

Volg ons op: LinkedIn en Twitter

2diabeat zet in op het bundelen van krachten
In Nederland is steeds meer aandacht voor een gezondere leefstijl. Dat maakt dat er veel Ieefstijlinterventies voorhanden zijn. Maar daarmee zijn we er blijkbaar nog niet. Er is meer nodig om de opmars van diabetes type 2 in Nederland te remmen. Deze opgave vraagt om het samenbrengen van kennis en ervaring vanuit een breed perspectief, om op een slimme manier tot een versnelling en verbetering van de aanpak te komen. Het programma 2diabeat werkt vanuit die gedachte. We brengen mensen bij elkaar die samen het verschil kunnen en willen maken.

VWS heeft het kwartiermakerschap voor 2diabeat belegd bij stichting VitaValley, die samen met de Nederlandse Diabetes Federatie, het Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland en BeBright het programma uitvoert.