AGENDA || Op 6 februari start de Slimme Zorg Estafette (SZE) 2023. Vanuit verschillende SET-projecten worden ervaringen en geleerde lessen gedeeld. Welke activiteiten mag jij niet missen? Wij zetten hieronder 4 interessante bijeenkomsten voor jou op een rijtje. Alle activiteiten zijn gratis te volgen. Dus schrijf je snel in!

 

9 februari 9.00-10.00

Webinar ‘Veranderkracht: Technologische innovatie, hoe krijg je ze mee?’
In dit webinar krijg je inzicht op welke wijze je de veranderkracht van jouw team of organisatie kunt vergroten. Een belangrijke uitdaging als je aan de slag bent met de implementatie van innovatieve werkwijzen en digitale zorg. We zoomen hierbij in op hoe je medewerkers, patiënten en cliënten op een goede manier mee kunt nemen. Hoe voer je een goed gesprek over de beoogde verandering? Maar ok hoe ga je om met signalen van weerstand? Aan de hand van praktijkvoorbeelden vanuit SET-up, Vliegwiel, WZW en Regioplus krijg je handige tips en tricks waar je zelf mee aan de slag kunt.

Inschrijven kan via deze link

 

15 februari 9.30-10.30

Inspiratiesessie: wat kun je in zorg en welzijn met data?
Slimmer werken in zorg en welzijn door het gebruik van data? Dat kan zeker! In deze inspiratiesessie maak je kennis met een aantal inspirerende voorbeelden. We gaan in op de aanpak vanaf de start en wat het oplevert. Data kan helpen met het anders organiseren van zorg en welzijn, maar dat gebeurt alleen als je er ook iets mee DOET. Deze sessie is onderdeel van een serie over datagedreven werken en wordt georganiseerd door VitaValley, Vliegwiel, Sigra en RegioPlus.

Deze sessie is onderdeel van een drieluik, maar je kunt ook alleen aan deze sessie deelnemen. Zie ook de sessies i.s.m. Vilans op maandag 13 februari (14.30 – 16.00 uur) over Visievormingen op dinsdag 14 februari: (13.00 uur) over wat datagedreven werken is.

Inschrijven kan via deze link.

 

23 februari 13.00-14.30

Sessie ‘Slimme Zorg #HoeDan?! Lessen over technologie voor zorg en ondersteuning’
In het Slimste Huis in Alkmaar vertellen diverse zorgorganisaties over hun ervaringen met e-health. Zij delen tijdens deze bijeenkomst van ZonMw en de ledenvereniging van Espria de geleerde lessen, uitdagingen en slimme oplossingen van de afgelopen jaren. Één van die organisaties is VVT-organisatie Evean, die SET-subsidie ontving voor het opschalen van elektronische toendienregistratie van medicatie. Hierbij trok Evean niet alleen op met andere zorgorganisaties, maar ook met apotheken in de regio Noord-Holland. Je kunt je voorstellen dat ook hier veel waardevolle lessen geleerd zijn. Nieuwsgierig geworden? Schrijf je in en woon de sessie digitaal óf fysiek bij.

Inschrijven kan via deze link.

 

28 februari 14.30-18.00

Innovatiecafé regionale samenwerking zuid
Het innovatiecafé van Zorg voor Innoveren en Zorginnovatie.nl is dit keer in Tilburg. Vier sprekers uit de regio delen hun ervaringen met regionale samenwerking. Hoe pak je dat aan? Met welke knelpunten moet je rekening houden? Wat kunnen we van hen leren? Eén van deze organisaties die deze vragen zal beantwoorden is Brabantzorg. Zij ontvingen een SET-subsidie voor het opschalen van beeldschermzorg. Meer info over het programma vind je hier.

Inschrijven kan via deze link.

 

 

Bekijk alle activiteiten van de SZE op de website van de Slimme Zorg Estafette