Het SET-up programma is volop in beweging! Daarom vind je sinds kort op onze website een pagina met ‘SET-updates’. Daar houden we je op de hoogte over belangrijke ontwikkelingen binnen SET-up, het ondersteuningsprogramma bij de Stimuleringsregeling E-health Thuis (SET). Daarnaast vind je er interessante blogs over onderwerpen als structurele bekostiging en zorginnovatie, duurzame implementatie van beeldschermzorg en digitale zorg en de tweede golf.

Nieuwe blog: duurzame contractering
Check meteen onze nieuwe blog! We werken samen met adviesbureau Equalis aan een stappenplan om te komen tot duurzame contractering van e-health. In een blogreeks interviewen zij verschillende SET innovatieclusters en experts. De eerste blog met Menno Jansen, strategisch programmamanager e-health bij CZ, staat sinds kort online. Je leest hem hier.

Webinar en stappenplan Fasttrack Beeldschermzorg
Ten slotte blikken we graag nog even terug op de webinar over de ‘Fasttrack Beeldschermzorg’ die we vorige week dinsdag gaven. De webinar was gericht op het ophalen van vragen en op het verbinden van bestaande kennis aan de mensen die het nodig hebben. Zodat je juist in deze lastige tijden in contact kan blijven met je patiënten.

Ben jij als innovatiemanager of zorgprofessional ook bezig met de implementatie van beeldschermzorg? Dan attenderen we je graag op alle tips, adviezen en voorbeelden die we publiceerden in het stappenplan van de Fasttrack Beeldschermzorg.

Daar wijzen we je bijvoorbeeld op de mooie SET-luiken van ZonMw, waar alle subsidiemogelijkheden onder elkaar staan en op de keuzehulp die je helpt bij het selecteren van een technologische oplossing. Daarnaast vind je er goede voorbeelden, zoals huisartsenorganisatie Meditta die een Virtuele COVID-19 kliniek startte, zie hier de voorbeeldcase. Andere voorbeelden over het beeldbellen voor huisartsen zijn te zien via deze link: Beeldbellen in de Zorg: Huisarts en POH-GGZ. Een artikel dat de ervaring van een huisarts omschrijft is terug te vinden in deze SmartHealth publicatie. Als laatste wijzen we je graag op de artikelen over beeldbellen die huisarts Bart Timmers via zijn LinkedIn-pagina publiceert. Binnenkort publiceren we ook de Businesscase VVT voor Beeldschermzorg en besteden we verdiepende aandacht aan de voorbeelden voor huisartsen.