In 2015 starten we met 6 organisaties een learning community gericht op de implementatie van bewegingsgames. Hiermee willen we koplopers ondersteunen bij de verdere implementatie van bestaande bewegingsgames en het ontwikkelen van best practices. Deelnemende organisaties zijn: Accolade, Actiz, Evean, Lentis, Hilverzorg en ZuidOostZorg.

De learning community maakt gebruik van de implementatieverkenning die eerder dit jaar door de coalitie applied gaming is gedaan. De resultaten hiervan zijn beschreven in de whitepaper Let’s Play. Binnen de learning community gaan deelnemers aan de slag met het implementeren van bestaande bewegingsgames, worden leerevaringen en praktische tips gedeeld en worden geleerde lessen en best practices vastgelegd.

De learning community is een initiatief van de coalitie ‘applied gaming for healthy aging’ van VitaValley en TNO. Naast de learning community wordt momenteel de haalbaarheid verkend om ook gezamenlijk op te trekken in de doorontwikkeling van applied games. Hierbij zijn vooral organisaties vanuit de game industrie betrokken.