Het is niet voor iedereen in de maatschappij vanzelfsprekend om een goede gezondheid of gezonde leefstijl na te streven. Mensen in een kwetsbare positie kunnen het lastig vinden om bijvoorbeeld voldoende te bewegen of om een gezond dieet te volgen. Daarom streeft het project Stimuleren Gezondheid Kwetsbare Groepen door Persoonlijke Preventie via e-Health – zoals de naam al doet vermoeden – naar het stimuleren en verbeteren van de gezondheid van mensen in een kwetsbare positie door middel van e-health.

Stimuleren gezondheid door middel van e-health
Door middel van de Persoonlijke Gezondheidscheck (&Niped) of Mijn Positieve Gezondheid (iPH), worden mensen bewust gemaakt van hun gezondheid en, waar nodig, gestimuleerd door het verbeteren ervan. Hierbij is een integrale wijkaanpak het uitgangspunt. Om het project optimaal te laten aansluiten bij de gezondheidssituatie per wijk, is de projectgroep op zoek naar minimaal 25 mensen die een vragenlijst willen invullen over de gezondheidssituatie hun wijk. De effectiviteit van deze aanpak zal door onderzoekers van het Erasmus MC worden onderzocht.

 

 

 

Start een pilot in jouw wijk
Naast het destilleren van macro-informatie per wijk door middel van vragenlijsten, is de projectgroep op zoek naar zeven steden en/of wijken waar een pilot van het project gedraaid kan worden. Wil jij de gezondheid van mensen in een kwetsbare positie verbeteren? En zie je de mogelijkheid om een pilot te starten in jouw praktijk? Vraag een kennismakingsgesprek aan bij Evelien Schipper, projectleider van Stimuleren Gezondheid Kwetsbare Groepen via Persoonlijke Preventie via e-Health, via eschipper@vitavalley.nl.