NIEUWS || Op donderdag 29 september was het dan eindelijk zover. Het SET-up Festival vond plaats op Landgoed Zonneoord in de bossen van Ede…en wat was het tof! We waren deze middag samen met een groep van zo’n 75 deelnemers vanuit heel het land om te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en samen te leren. De dag was bomvol met interessante workshops en samenkommomenten. Minister Helder opende de dag met een mooie videoboodschap. Graag delen wij de aftermovie en een korte terugblik voor eenieder die er helaas niet bij kon zijn.

Het feest dat SET-up Festival heet…

 

Bij aankomst troffen mensen een knus kampvuur aan met strobalen en dekentjes, een festivaltent om elkaar ook op te kunnen zoeken en een knalroze foodtruck waaruit de lunch kon worden opgehaald. Wat hadden we een geluk met het weer. Na twee dagen herfstachtige regen en wind, scheen de zon de 29e uitbundig. Al was het wel een beetje fris, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker doordat we een fantastisch muzikaal ‘Koktailtrio’ hadden dat voor een gezellige ambiance zorgden met hun vrolijke deuntjes.

De middag werd afgetrapt met een videoboodschap van Minister Helder. Die is écht de moeite waard om even terug te luisteren, want ze heeft een belangrijke boodschap voor jullie. Hierna ging Pasquelle van Ruiten in gesprek met ex-topsporter en directeur kennis en innovatie van de Noaber Foundation, Carl Verheijen. Er werd gesproken over het creëren van beweging en wat er nodig is om verandering en transformatie in de zorg te bewerkstelligen; de paradigmashift van zorg naar gezondheid.

Aansluitend was het tijd voor de eerste ronde workshops en was het de beurt aan Bart van den Belt over omgaan met weerstand bij verandering in de intieme setting van het kampvuur. Daniël Tijink heeft het over participatieve innovatie aan de hand van de methodiek van begeleidingsethiek. Sanne Kok had het tijdens haar ‘Weeting’, al wandelend richting de off-the-grid locatie middenin de natuur, over het componentenmodel voor duurzame implementatie. Last but not least, had Pim Ketelaar een workshop over de social return on investment (SROI) methodiek.

Na al deze toffe workshops was het even tijd voor een pauze, waar men nog uitgebreid napraatte over het eerste deel van de middag. Al snel was het tijd voor de tweede ronde workshops. Daarin ging men aan de slag, tezamen met Bettine Pluut en Bente van den Akker over hoe actieonderzoek kan werken voor jouw project. Janneke de Groot en Mieke Klerkx gingen aan de slag met participatie van de patiënt, cliënt en burger, Nienke de Lange zette haar skills in voor een mooi uur intervisie en Pasquelle van Ruiten zocht de verdieping op rondom een aantal technologische uitdagingen.

Benieuwd hoe deze dag eruit zag? Nou, ongeveer zo! ⬇️

Bekijk de aftermovie hier:

 

En een kleine fotoimpressie hier:

 

Wij hebben nú alweer zin om dit feest volgend jaar te herhalen. Ben je er dan ook (weer) bij 😊?