Op 7 november lanceerde VitaValley de website Zorginnovatie.nl om een digitaal platform te bieden voor (ideeën voor) innovaties in de zorg. Doel: het bevorderen van co-creatie. Gezamenlijk helpen om innovaties te verbeteren en daarmee de zorg! Degenen die de nieuwsbrief special gemist hebben, kunnen deze hier terugvinden.

Innovaties
Inmiddels zijn we een maand verder en kunnen we trots melden dat er inmiddels 22 innovaties zijn aangemeld. Ongeveer de helft van de innovaties komen van VitaValley partners en het blijkt dat de innovaties hiermee ook beter in het vizier komen van zowel het VitaValley netwerk, als externe partijen. Hiermee kan ook betere ondersteuning geboden worden.

Zorginnovatoren
Ook hebben 183 zorginnovatoren zich aangemeld. Dit betreft een divers palet aan stakeholders, met als gemeenschappelijk kenmerk dat ze willen bijdragen aan vernieuwing in de zorg.

Reacties
Het aantal reacties ligt momenteel op 60 en hier proberen we steviger op in te zetten. De afgelopen maand hadden we onze handen vol aan technische ‘losse eindjes’ en het noodgedwongen verhuizen naar een nieuwe hostingpartij. Maar de website wordt steeds sneller, beter en toegankelijker.

Patners en externe partijen
Bijzonder stimulerend is ook het aantal partners en externe partijen dat graag met ons het gesprek aangaat om aanpalende activiteiten te ontplooien. Van investeerders die aanvullende programma’s willen optuigen, partijen die willen inzetten op bepaalde thema’s, samenwerkingen voor educatie en events, tot overheidspartijen die willen samenwerken om hier een succes van te maken. Hierover vast meer informatie in de volgende nieuwsbrief.

Benieuwd naar de laatste innovaties? Zie de website van zorginnovatie.nl.

Inhoudelijke vragen of informatie over samenwerking? Wilco Schuttelaar, wschuttelaar@vitalinnovators.nl