NIEUWS || We hebben deze maand een volle agenda met onder andere webinars, inspiratiesessies en bijeenkomsten, zowel fysiek als digitaal. We zetten ze nog even voor je op een rijtje en hopen elkaar snel te zien.

Op de agenda deze maand:

  • 13 maart: Meet up: ‘Beeldschermzorg: samenwerking met het sociaal domein’
  • 13 maart: Webinar: ‘Leefstijlcoaches, doe mee met 2diabeat!’
  • 16 maart: iXbites-sessie: ‘Implementatie van langdurige zorg @home’
  • 28 maart: Inspiratiesessie: ‘Samen op weg naar een gezondere wijk’
  • 30 maart: Training: ‘Leiderschap bij verandering’ 

Meet up: ‘Beeldschermzorg: samenwerking met het sociaal domein’

Maandag 13 maart, digitaal

In gesprekken over de preventieve inzet van beeldschermzorg komt samenwerking met welzijnsorganisaties en gemeenten regelmatig ter sprake. Daarom organiseren we vanuit SET-up een verdiepende Meet-up over de samenwerking met het sociaal domein.

In de meet-up gaan we in op het ‘sociaal’ beeldbellen, de rol van de wijkverpleging hierin en de samenwerking met het sociaal domein. Vanuit BrabantZorg, Sensire en Zorgwaard zullen ervaringen tot nu toe en uitdagingen worden gedeeld. Daarnaast is er een Q&A sessie met de deelnemers.

  • Vanuit BrabantZorg zal Jeroen Hankel ingaan op de sociale aspecten van beeldbellen en hoe ze met de inzet van 6 studenten hier nu een volgende stap in willen zetten.
  • Bij Sensire wordt vanuit een wijkteam samengewerkt met een welzijnsorganisatie om gezamenlijk één Compaan in te zetten bij de cliënt. Tom Mengers en Dominique Ooink vertellen over de uitdagingen die ze hierbij tegenkwamen en waar ze nu staan.
  • Bij Zorgwaard wordt de inzet van beeldschermzorg niet alleen ingezet ter vervanging  van fysieke zorgmomenten, maar ook in het kader van welzijn en preventie. Aafke de Vrij vertelt over hoe ze dit organiseren, maar ook welke financiële vraagstukken dit met zich meebrengt.

Deelname is gratis en open voor deelnemers vanuit SET-up, maar ook andere zorgaanbieders zijn welkom om deel te nemen.

Datum: 13 maart
Tijd: 15 tot 16.30 uur
Locatie: digitaal
Aanmelden en meer informatie

Webinar: ‘Leefstijlcoaches, doe mee met 2diabeat!’

Maandag 13 maart, digitaal

Het programma 2diabeat zet zich in om de opmars van diabetes type 2 te stoppen. Dat is belangrijk, want al ruim 1,2 miljoen mensen hebben diabetes type 2 en dat aantal stijgt hard. Om echt een verschil te kunnen maken, kent het programma een wijkgerichte aanpak. Daarin werken lokale professionals en inwoners samen aan een gezonde wijk. Ondertussen is 2diabeat twee jaar actief in Nederland en al meer dan 25 wijken hebben zich aangesloten bij het programma.

De inzet van leefstijlcoaches is binnen 2diabeat onmisbaar. We nodigen jullie daarom graag uit om deel te nemen aan dit webinar om kennis te maken met het 2diabeat programma, de ondersteuning die we bieden en hoe je zelf mee zou kunnen doen. 2diabeat kan jou als leefstijlcoach ondersteunen bij het hele traject van verkennen en uitvoeren.

Leefstijlcoach Susanne Renkema, een lokale aanjager in Kortenhoef/Nederhorst, Wijdemeren, zal tijdens deze sessie haar ervaringen met 2diabeat met jullie delen.

Datum: 13 maart
Tijd: 19.00 tot 20.00 uur
Locatie: digitaal
Aanmelden en meer informatie

iXbites-sessie: ‘Implementatie van langdurige zorg @home’

Donderdag 16 maart, Nijmegen

Werk jij aan (digitale) innovatie in een zorgorganisatie? Dan ben je van harte welkom tijdens de iXbites-sessie ‘Implementatie van langdurige zorg @ home’ georganiseerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en VitaValley. Drie organisaties die technologie succesvol hebben geïmplementeerd in hun organisatie vertellen hun ervaringen, hun tips en lessen die we kunnen leren uit dat wat niet goed ging. Ontmoet collega-innovatoren, docenten en studenten van de HAN en spar met elkaar over de mogelijkheden die werken met e-health biedt en hoe we onszelf daar goed op voor kunnen bereiden. De sessie vindt plaats in het iXperium Centre waar je de mogelijkheid hebt om nieuwe technologie zelf te testen en ervaren. En, zoals de naam al doet vermoeden, zal er een lekkere lunch worden geserveerd. 

Datum: donderdag 16 maart
Tijd: van 12 tot 14 uur
Locatie: iXperium HAN, Kapittelweg 35, Nijmegen
Aanmelden en meer informatie 

Inspiratiesessie: ‘Samen op weg naar een gezondere wijk’

Dinsdag 28 maart, digitaal

Steeds meer zorgverleners zien het belang van preventie en willen een bijdrage leveren aan de gezonde(re) wijk. Ben jij zo’n zorgverlener? Dan is deze inspiratiesessie echt iets voor jou. Het creëren van een gezonde(re) leefomgeving in wijken – en daarmee de opmars van diabetes type 2 stoppen – daar doen we het namelijk voor. Tijdens deze inspiratiesessie kom je alles te weten over het landelijke 2diabeat programma. Vanuit 2diabeat kunnen we je helpen jouw ambitie te realiseren. We zullen je daarom tijdens deze sessie meenemen in de ondersteuning die we bieden. Daarnaast zullen er betrokkenen uit de 2diabeat wijken aanwezig zijn om hun reeds opgedane ervaringen met jou te delen. 

De online bijeenkomst zal worden verzorgd door Maarten Ploeg, programmadirecteur van 2diabeat. Daarnaast is Inge Nobacht, huisarts en lokale aanjager in Nijmegen-Noord,  aanwezig om haar ervaringen met het 2diabeat programma te delen. Ook is Jan Willem Wennemars, huisarts en ambassadeur van Arts en Leefstijl, aanwezig om je vragen over leefstijl en specifiek de e-learning te beantwoorden.

Datum: 28 maart
Tijd: van 19.30 tot 21.30 uur
Kosten: €35
Locatie: digitaal
Aanmelden en meer informatie

Training: ‘Leiderschap bij verandering’

30 maart, Ede

Vanwege het succes van de workshop ‘Omgaan met weerstand’ tijdens het SET-up Festival afgelopen najaar bieden we een vervolg hierop aan. In samenwerking met Bart van den Belt, spreker, trainer en ondernemer, bieden we de training Leiderschap bij Verandering aan. Op 30 maart gaan we een hele dag op onze locatie in Ede aan de slag met veranderprocessen, weerstand en leiderschap. Aan het einde van deze training heb je een aantal concrete tools in handen om op een andere manier met uitdagingen om te gaan in jouw SET-project.

Als verandermanager of teamleider ben je enthousiast over verbeteren van processen, systemen of organisaties. Toch blijkt telkens weer dat dingen écht veranderen een behoorlijke uitdaging is. Bij verandering draait het namelijk niet om de technologie of de verandering zelf, maar om het meekrijgen van de mensen die ermee moeten gaan werken. Hoe doe je dat nu? Hoe maak je medewerkers enthousiast voor de verandering en zorg je ervoor dat de informele leiders met je mee werken in plaats van tegen in je in gaan? Dat is waar we het over gaan hebben tijdens de training. 

Datum: 30 maart
Tijd: van 9 tot 17 uur
Locatie: Landgoed Zonneoord, Zonneoordlaan 17, Ede
Aanmelden en meer informatie

Let op! Deze training is alleen beschikbaar voor lopende SET-projecten