NIEUWS || VitaValley en Dutch Health Hub starten samenwerking ter bevordering van kennisdeling van zorginnovaties

– Partnerschap draagt bij aan doel om de transitie van zorg naar gezondheid in Nederland te versnellen

VitaValley en Dutch Health Hub zijn een waardevolle samenwerking gestart om kennis en netwerkvorming met betrekking tot zorginnovaties te versnellen. Beide partijen richten zich op het delen van kennis en het samenbrengen van netwerken in de zorgsector. Door middel van dit kennispartnerschap wordt de thematische expertise van VitaValley en het brede netwerk van Dutch Health Hub ingezet om de transitie van zorg naar gezondheid in Nederland te versnellen.

Duurzame transformatie van zorg doe je niet alleen
Pim Ketelaar – programmadirecteur van VitaValley – ziet veel kansen in deze samenwerking. Hij vertelt: “Duurzame transformatie in zorg en welzijn doe je niet alleen. Alleen door te delen, te ontmoeten, te inspireren en van elkaar te leren komen we verder. Ik verwacht dat we zo nog meer impact kunnen maken met onze programma’s, zoals 2diabeat en SET-up.”

Maarten Ploeg – ook programmadirecteur van VitaValley – voegt daaraan toe: “De nieuwe samenwerkende coalities die vanuit de Dutch Health Hub tot stand komen dragen bij aan betaalbare, betere en duurzamere zorg met meer aandacht voor gezondheid en preventie. Dat ligt direct in lijn met de missie en visie van VitaValley.”

“De zorg verbeteren en duurzaam maken is een taaie klus,
maar door samen te werken zetten we stappen naar betere zorg”

– Ruud Koolen, directeur Dutch Health Hub

Ook Ruud Koolen – directeur Dutch Health Hub – kijkt uit naar de samenwerking:  “Professionals en organisaties in zorg en life sciences zijn voortdurend op zoek naar oplossingen voor de grote uitdagingen waar zij voor staan. De zorg verbeteren en duurzaam maken is een taaie klus, maar door samen te werken zetten we stappen naar betere zorg.”

Een continue wisselwerking tussen de praktijk- en systeemwereld
In haar programma’s waarborgt VitaValley een continue wisselwerking tussen de praktijk- en systeemwereld waarin innovatie, uitvoering, onderzoek en beleid op elkaar afgestemd worden. Daarmee is VitaValley een onmisbare partner van de Dutch Health Hub.

VitaValley realiseert innovaties met grote impact op het werk van zorgprofessionals. Zo is de integrale en wijkgerichte aanpak van 2diabeat een unieke manier om de opmars van diabetes type 2 te stoppen en draagt het bijbehorende online leernetwerk bij aan kennisdeling en ervaringsuitwisseling van lokale aanjagers uit de wijk (waar demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis zijn waardering voor uitgesproken heeft).

Vakbeurs Zorg & ICT
De Dutch Health Hub is een initiatief van de Jaarbeurs in Utrecht. Van 2 tot en met 4 november 2021 vindt daar de vakbeurs Zorg & ICT plaats. Namens VitaValley pakt programmadirecteur Pim Ketelaar het podium om met professionals in de zorg te spreken over het belang van leernetwerken – en hoe je die vormgeeft om de benodigde transformaties in de zorg samen verder te brengen. Ben je er ook bij? Meld je aan via www.zorg-en-ict.nl.

Afbeelding rechts: Vakbeurs Zorg & ICT in de Jaarbeurs te Utrecht.

Over Dutch Health Hub
Dutch Health Hub is een plek waar professionals en organisaties uit zorg en life sciences elkaar ontmoeten, ideeën uitwisselen, inspiratie en kennis opdoen, leren, samenwerken, innoveren en zaken doen.

De Dutch Health Hub is een initiatief van Jaarbeurs. Ze brengen partijen samen en zetten hen in beweging met als doel betaalbare, betere en duurzamere zorg met meer aandacht voor gezondheid en preventie. Kijk voor meer informatie over Dutch Health Hub op www.dutchhealthhub.nl.

Meer weten?
Wilt je meer weten over het kennispartnerschap tussen VitaValley en Dutch Health Hub? Neem contact op met het secretariaat van VitaValley via secretariaat@vitavalley.nl