De maand februari staat in het teken van de Slimme Zorg Estafette. Vanuit SET-up organiseren wij elke donderdag in februari – van 15:00 tot 16:00 uur – een inspirerende talkshow waarin diverse tafelgasten uit SET-innovatieclusters het eerlijke gesprek over implementeren voeren.

Op donderdag 25 februari ben je van harte uitgenodigd voor alweer de laatste talkshow van deze reeks. Dit keer een eerlijk gesprek over het onderwerp ‘wordt de zorgprofessional ondersteund of komt er eigenlijk meer werk bij?’

Onder leiding van Sanne Kok (programmamanager SET-up) delen Thijs Mutsaerts (projectleider Innovatie & e-health bij Surplus), Eva Leemhuis (adviseur Kwaliteit & Beleid bij Actief Zorg) en Corina Martin (coördinator Eerstelijns Zorg bij ELZ) hun kennis, ervaringen en uitdagingen met betrekking tot digitale vaardigheden van de zorgprofessional. Want het gebruik van e-health maakt immers dat de zorgprofessional wel móet leren werken met digitale middelen. Je zou zeggen: doe een cursus en hup. Maar is dat alles? Worden de zorgprofessionals wel voldoende ondersteund om invulling te geven aan deze nieuwe competenties? De toekomstige zorg en de digitalisering daarvan, vraagt om een andere de rol voor de zorgprofessional. Het zorgproces gaat meer en meer over het stimuleren van de eigen regie bij de cliënt, maar hoe doe je dat? Kortom, we voeren het eerlijke gesprek over implementeren.

Sluit jij ook aan? Meld je aan voor deze talkshow via deze link.