NIEUWS || In de wijkverpleging en ouderenzorg is inmiddels veel ervaring opgedaan met de inzet van zorgrobots die cliënten bijstaan en ondersteunen in hun dagelijkse ritme, routines en contacten. Om zowel startende als gevorderde SET-up deelnemers snel(ler) op weg te helpen met zorgrobots heeft VitaValley een startpakket zorgrobots samengesteld waarin relevante artikelen, interviews en webinars over de inzet zorgrobots gebundeld zijn. 

Inmiddels heeft de groep ‘Zorgrobot’  225 leden op het online SET-up leernetwerk. In deze groep zitten SET-deelnemers die zich bezig houden met het inzetten of implementeren van zorgrobots, waaronder zorgrobot Tessa, in hun organisatie. In deze groep worden regelmatig ervaringen uitgewisseld en vragen gesteld.

Daarnaast zijn er op het leernetwerk verschillende interviews en publicaties terug te vinden over de aanpak, ervaringen en geleerde lessen van andere SET-projecten. Het startpakket geeft snel een verkort overzicht van relevante onderwerpen als het gaat om de inzet en de implementatie van zorgrobots.

 

 

Download het startpakket zorgrobots hier.

In de komende maanden zal VitaValley ook voor de andere groepen startpakketten ontwikkelen, waaronder voor leefstijlmonitoring en medicatiedispensers.

Meer lezen?

 Hier vind je het startpakket beeldschermzorg.