EVENT || Op het prachtige Landgoed Groot Zonneoord in Ede vindt op 28 september het SET-up Festival plaats. Na een geslaagde eerste editie is het dit jaar tijd voor ‘The best of SET-up’. Tijdens het festival komen gelijkstemde professionals samen voor een dag vol inspiratie, informatie en verbinding.Wil jij meer weten over het opschalen van e-health in ondersteuning of zorg thuis? Geleerde lessen over de inzet van digitale zorg horen? Contact leggen met gelijkgestemden professionals? Dan wil jij het gratis SET-up festival níet missen.

Workshops
Het belangrijkste doel van het SET-up Festival is om te inspireren. Dit doen we onder andere door een aanbod van verschillende keynotes en workshops. De keynote wordt verzorgd door Greet Veltman en Jan Romme. Greet Veltman is de 94-jarige technologische powervrouw van Nederland die een missie heeft om de zorg te transformeren. Haar ongelooflijke energie en passie werken aanstekelijk. Jan Romme is een toonaangevende expert in digitale zorginnovaties en tevens lid van de adviescommissie van de SET.

Gedurende de dag kun je aansluiten bij verschillende inspirerende workshops. Hoe krijg je de professionals op de werkvloer mee in innovaties? Dat is de vraag waar Dennis van de Rijt in de workshop ‘Veranderen in Verbinding’ antwoord op gaat geven. Innovaties worden vaak vanuit de inhoud en ratio aangevlogen. De bijbehorende gedragsverandering van professionals, teams en organisaties vraagt om meer dan een rationele benadering. In de workshop biedt Dennis aanknopingspunten om mee te nemen in je aanpak en maak je kennis met methodieken die daarbij kunnen helpen.

De workshop ‘Verhalend vooruit: verdiepen en transformeren vanuit echte ervaringen’ wordt gegeven door Barbara van der Steen, werkzaam als coach en psycholoog voor bestuurders, leiders en professionals. Tijdens deze workshop duik je in ‘de binnenkant’ van de innovatiepraktijk. Niet alleen de succesverhalen, maar ook die momenten waarop het vastliep, bieden diepere betekenissen. In deze workshop ga je je eigen ‘hero’s journey’ uitwerken. Door stil te staan bij deze echte ervaringen in het werk, ontdek je met elkaar die kwaliteiten, mechanismen en obstakels die betekenisvol zijn voor ieders praktijk.

In deze workshop De basisprincipes van Deep Democracy neemt Pasquelle van Ruiten van VitaValley je mee langs de basisprincipes van Deep Democracy. Deep Democracy is een methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt, door ‘de wijsheid’ van de minderheid te gebruiken. Na een korte theoretische toelichting gaan we de methodiek gelijk in praktijk brengen.

Tijdens de workshop ‘Impact maken met infographics’, gegeven door Lian Schepers van de Beeldspeler, leren deelnemers hoe het proces van infographics maken werkt. We willen in ons werk immers steeds vaker dat informatie kort, bondig en visueel is. Als je de kern van je verhaal in één oogopslag duidelijk wilt maken, is een infographic een krachtig middel. In deze workshop ontdek je hoe je, ook zonder achtergrond in vormgeving, je boodschap helder kunt overbrengen op één A4-tje.

Welke stem heeft de cliënt en de zorgverlener in jouw organisatie over de keuze voor het gebruik van digitale hulpmiddelen voor hem/haarzelf? En op welke manier organiseer je dat dan? Hoe informeer je de cliënt over de beschikbaarheid van digitale hulpmiddelen? Op welke manier organiseer je het gesprek hierover met een cliënt? Deze vragen en de antwoorden hierop staan centraal bij de workshop Samen beslissen over digitale zorg. We starten met een korte toelichting van Mark en Bente van Pluut & Partners op de resultaten van het onderzoek naar de succesfactoren voor samen beslissen over digitale zorg en op de nieuwe handreiking Samen Beslissen over digitale zorg (zie bijlage). Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de slag om de uitdagingen die komen kijken bij samen beslissen over digitale zorg om te buigen naar kansen. Doe je mee?

Verbinding
Het SET-up Festival gaat verder dan alleen leren en inspireren. Het draait ook om het creëren van waardevolle verbindingen en het uitwisselen van ervaringen met gelijkgestemde professionals. Ontmoet nieuwe mensen, bouw aan je netwerk en profiteer van de waardevolle inzichten die ontstaan uit het delen van kennis en best practices.

Ook voor niet SET-up deelnemers heeft VitaValley enkele plekken beschikbaar gesteld om aanwezig te zijn op het festival. Wil jij hierbij zijn? Meld je nu gratis aan, dan zien we elkaar op 28 september.