EVENT || Het is 28 september en samen met zo’n 80 professionals die naar Ede waren getogen om met lotgenoten uit de SET-innovatieclusters kennis uit te wisselen, hebben we een hele mooie dag beleefd! Je kon ook dit keer deelnemen aan leerzame en leuke workshops. Een korte terugblik…

 

Het SET-up festival bruiste op het groene en sfeervolle Landgoed Zonneoord, waar zo’n 80 zorginnovators deze dag samengekomen voor nieuwe ontmoetingen en kennisdelen.

In zijn openingsspeech gaf programmadirecteur Pim Ketelaar veel lof aan de aanwezigen, en terecht! De cijfers spreken voor zich. Het SET-up leernetwerk kende meer dan 1500 deelnemers, waardoor het gezamenlijk leervermogen enorm is opgeschaald. SET-up heeft meer dan 150 projecten mogen ondersteunen, met het potentieel om maar liefst 200.000 cliënten langer zelfstandig en vitaal thuis te laten wonen. Hij benadrukte dat het uiteindelijk niet om de technologie draait, maar om het bieden van menswaardige zorg.

In een interview maakten deelnemers kennis met Greet Veltman, de 94-jarige technologische powervrouw van Nederland en Jan Romme, vice-voorzitter van de SET-adviescommissie. De boodschap van Greet was duidelijk: neem de tijd en wees geduldig met cliënten, begin bijvoorbeeld met een spelletje of beeldbelgesprek met de kleinkinderen. Jan Romme onderstreepte het belang van oog blijven houden op de eindgebruiker.

En…het langverwachte SET-up magazine is officieel gelanceerd! Jan en Greet mochten de eerste exemplaren in ontvangst nemen van Mieke Klerkx. Het magazine belicht de cruciale rol van SET-up in het succes van de SET en biedt inzichten in geleerde lessen, knelpunten, inspirerende praktijkvoorbeelden, een impactanalyse en de kracht van onze Community of Practice.

In een feestelijke sfeer duiken deelnemers deze middag nog dieper in interactieve workshops, zoals impact creëren met infographics, samen beslissen over digitale zorg en het begrijpen van jouw team als het gaat om technologie-implementatie – dit laatste op een wel heel bijzondere manier door bloemen te plukken in de bloempluktuin en een TEAM-boeket samen te stellen.

We blijven nog even genieten van deze bijzondere dag!